Jókora fizetésemelésre számíthat Szigetszentmiklós fideszes képviselője

Jókora fizetésemelésre számíthat Szigetszentmiklós fideszes képviselője

A Bóna Zoltán nevű fideszes csicska frakcióvezető-helyettesként fizetése nagyjából 2 153 220 forint lesz jövőre. Nem számít, hogy Magyarországot sosem látott válság sújtja a koronavírus-járvány miatt, a lényeg, hogy nekik legyen mit a tejbe aprítani.

A Fidesz és a KDNP képviselői megszavazták maguknak, hogy pofátlan fizetésemelést kapjanak jövőre.

A Blikk kiszámolta: a legrosszabbul kereső honatyák esetében is plusz 150 ezer forint lesz a többletpénz. Abban az esetben persze, ha folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal által mért „bérnövekedés”, ami júniusban 421 700 forint volt. Már pedig miért ne folytatódna, hiszen a statisztikát ők írják.

A parlament fideszes bohócainak alapfizetése minden év márciusában az előző esztendőben mért átlagkereset háromszorosára emelkedik: az 1 103 400 forintból 1 185 000 lesz, de lehet akár 1 266 600 forint is.
Jól fizet Orbán szolgálata: Bóna Zoltánnak lesz mit a tejbe aprítani jövőre is, nem kell aggódnia, hogy felkopik az álla, az ő fizuja nagyjából 2 153 220 forint lesz jövőre.

A Fidesz-rezsim 2018-ban azt hangoztatta a képviselői fizetések átlagbérhez kötése kapcsán, hogy „a javasolt megoldás a képviselők javadalmazását a gazdaság teljesítményétől teszi függővé”.

Kérdés az, hogy amikor a magyar gazdaság a béka segge alatt van, és az átlag polgárnak nemhogy fizetésemelés, de még munka sem jut, gusztustalan dolog-e felvenni a pluszpénzt?
A Demokratikus Koalíció leszögezte: ha lesz emelés, a képviselőik a párt karitatív akcióit támogatják majd vele, az Oltalom Karitatív Egyesület közreműködésével segítik a rászorulókat. Az MSZP képviselői a párt által létrehozott Szolidaritási Alapba utalják a fizetésemelést - írta a Blikk.

Na és a fideszes potentátok? Zsebre vágják, mint a huzat. Nekik ugyanis nem számít, hogy mennyien élnek az országban hónapról-hónapra, napról-napra, csakis az, hogy saját pénztárcájuk tovább tömjék. Ezért tart ott Magyarország, ahol.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Szépen halad programja megvalósításával Nagy János

Egy év alatt nem lehet mindent megoldani, de nagyot léptünk előre, például az esővízzel kapcsolatos problémák jelentős részét megoldottuk és ezt a munkát folytatjuk - mondta el Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János.

  • 2020.10.22

Elkészült a felújítás: ma adják át a 3-as metró déli szakaszát

Jó hír érkezett a tömegközlekedők számára, csütörtöktől használhatjuk a M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát.

  • 2020.10.21

Végre rendezik a Bucka-tó környékét Szigetszentmiklóson

Parkosítják a Bucka-tó környékét a rekultiváció után, ezzel évtizedes adósságot törleszt Szigetszentmiklós - derült ki a heti polgármesteri online fogadóórán.