Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

A városi Semmelweis Kórház kapacitásai végesek, hiába a bővítés. Hamarosan szükség lesz a konténerkórházra is – de vajon lesz-e elég ápoló és orvos?

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását – írja a 24.hu. Az intézmény főigazgatója, dr. Szepesvári Szabolcs szerint a jelenlegi helyzettel még meg tudnak birkózni, azonban hamarosan szükség lesz a konténerkórház megnyitására is.

A járványhelyzet fokozódik.

Múlt héten az EzaLényeg is beszámolt a kiskunhalasi városi kórházban tapasztalt állapotokról. Egy ott fekvő koronavírusos páciens állítása szerint még párna sem jut mindenkinek, annyi beteg van. Ez viszont egyértelműen nem a dolgozók hibája, a túlterheltség miatt van.

A Semmelweis kórháznak a koronavírus betegek ellátására jelenleg 84 ágy áll rendelkezésére. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy elkerülhetetlen lesz a mobil konténerkórház bevetése is, mégpedig hamarosan.

"A mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni"

– nyilatkozta a főigazgató. Arról már szintén írtunk, hogy a kórházi dolgozók áthelyezése nem feltétlenül jó megoldás. Eleve hátrányos helyzetből indulunk, ugyanis iszonyatosan kevés az intenzív terápiás szakember.

Azt se felejtsük el, hogy a dolgozók kórházon kívül, civilként is megfertőződhetnek. Hogy meddig bírja cérnával az egészségügy, jórészt azon múlik, hányan képesek munkába állni. Ha pedig kevesebb orvosra, ápolóra több feladat hárul, akkor a rengeteg, méregdrágán beszerzett eszköz sem ment meg egy járványügyi katasztrófától.

Ez az, amit Orbán Viktor az elmúlt 10 évben, sőt tavasztól idáig képtelen volt felfogni. Mind a mai napig állítják, hogy végtelen kapacitással rendelkezünk, miközben a valóságban nagyon is véges számú ember mozgósítható. Az ide-oda vezényléssel nem a járványt kezelik, hanem a Fidesz évtizedes alkalmatlanságát próbálják elleplezni. 

(fotó: Orbán Viktor a kiskunhalasi járványkórházban készült propagandavideójából)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.