LMP: A szociális szektorban dolgozók nem számítanak a kormánynak!

LMP: A szociális szektorban dolgozók nem számítanak a kormánynak!

Az egészségügyi szakdolgozók, a háziorvosok vagy a szociális szektorban tevékenykedők a vesztesei a kormány által a következő években tervezett egészségügyi béremelésnek - jelentette ki Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus közölte: az LMP egyetért az orvosi jövedelmek növelésével, de az erről szóló törvényjavaslat sokakról megfeledkezik. Rendezni kell az ápolói béreket is - hangsúlyozta, hozzátéve: az elmúlt időszak bérkorrekciója kicsi volt ahhoz, hogy megállítsa az elvándorlást.

Az időseket ápolók még rosszabb helyzetben vannak, holott gyakran sem a munkájuk, sem a végzettségük nem tér el a kórházban, ágy mellett dolgozókétól. A szociális szektorban dolgozókra is igen nagy terhet rótt a koronavírus-járvány - mondta.

Hohn Krisztina ezért azt sürgette: a kormány rendezze a szociális szektorban dolgozók bérét és egységesítse az egészségügyi és szociális bértáblát.

(Kiemelt kép: Hohn Krisztina Facebook-oldala)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.