Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

Csütörtökön kora délután példátlan méretű és erősségű túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt a Magyar Telekom. A hackerek több hullámban, külföldi szervereken keresztül próbáltak betörni, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

Fő céljuk a magyar pénzügyi intézetekhez való hozzáférés volt, azonban a Magyar Telekom dolgozói ezt több órás munkával sikeresen megakadályozták. - értesült a hvg.hu
A hackerek támadása példátlan erősségű volt. A Telekom szerint a tízszerese volt az olyan eddigi, hasonló módszerekkel elkövetett próbálkozásoknak, méretében és lebonyolításában is. Bár rendszereiket napi szinten érik kisebb-nagyobb feltörési kísérletek, ez volt minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata.

Csütörtök délután 5 órára már sikeresen helyre tudták állítani a rendszereket, és a megértését kérik azoknak, akiknek ebben az időszakban akadozott az internet szolgáltatása.

Úgy tűnik a keleti barátainktól felvett hihetetlen mennyiségű hiteleink nem akadályozzák meg azt, hogy Moszkvából vagy Pekingből támadások érkezzenek a magyar bankok ellen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.26

A rendőrség sunnyog: nem mondják meg mennyiért helikoptereztek a fideszesek

A Népszava kérdésére csak hallgatás és ostoba magyarázkodás volt a válasz az ORFK részéről. Titkolják, mennyiért helikopterezett Szijjártó és Pintér.

  • 2020.10.25

Brutálisan drágul a kenyér, de Orbánékat nem érdekli

Egyrészt nekik úgyis mindegy, mennyibe kerül, a milliós fizetésükből bármire futja nekik. Másrészt meg úgysem azt a kenyeret eszik, mint mi.

  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.