Orbán ezt nem mutogatja: horror állapotok a kiskunhalasi városi kórházban

Orbán ezt nem mutogatja: horror állapotok a kiskunhalasi városi kórházban

A felcsúti miniszterelnök új hobbija a kórházlátogatás, de van olyan hely, amit nem vállalna fel a nyilvánosság előtt.

Kiskunhalason még tavasszal megnyitottak egy drágán felszerelt, modern járványkórházat. Ennek ellenére az ottani és környékbeli betegeket nem ott ápolják, hanem a lepukkant városi kórházban. Az RTL Klub híradója egy neve elhallgatását kérő nézőjük beszámolója alapján tudósított a botrányos állapotokról.

"Beugrott az Orbán Viktor a Szent László kórházba, aminek nagyon örülök, és örülnék, ha beugrana ide is, szerintem elsírná magát."

- nyiatkozta a kórházban ápolt beteg.

Az épület rendszerváltás előtti állapotokat idéz. Az RTL felvételein látszik, hogy ez a kórház már inkább múzeumként kellene, hogy működjön.

Kilincs nélküli korhadt ajtó, döglött bogarak tömkelege az ablakpárkányon, omladozó vakolat, szivárgó vécécsésze. Ezzel jellemezhető legjobban az épület állapota.

Az RTL forrása úgy érzi, hogy betegebb, mióta bekerült a kórházba.
Én még életemben nem voltam ilyen beteg. Felváltva sírjuk el magunkat a betegtársammal, az az igazság, hogy ilyen körülmények között ez embertelen - nyilatkozta.

Nem csak az épülettel magával vannak bajok. A szobában nincs meleg víz, de még párnát sem kaptak, pedig többször kérték. A kórház dolgozói nem tudnak segíteni, mert nincs elég párna. Az ápolók kevesen vannak, kikészíti őket a túlterheltség. Erről is beszélt az RTL

Nagyon sajnálom az itt dolgozókat, mert mondják, hogy annyi beteg van, hogy nem tudnak biztosítani. Nem az ő jó szándékukon múlik, hanem a túlterheltség miatt van. Nem irigylem őket sem. Ilyen körülmények között dolgozni!

A kórházban annyi történt, hogy gyógyszert kapott, vért vettek tőle és megröntgenezték. Úgy látszik ez jelenleg a magyar egészségügy csúcsa.

Sok kocsma vécéje tisztább és rendesebb, mint az, amit a kórházban rögzített felvételek mutatnak.

A Stranger Thingst lehetne itt forgatni ezeken a folyosókon meg ebben az épületben, horrorfilm kategória.

Az RTL kérdéseket tett fel a kórháznak, de arra az Embertelenség Minisztériuma válaszolt helyettük.

A kórház az érintett részleg szobáit 2019-ben újrafestette, de nem régiben csőtörés volt az épületben, aminek helyreállítása jelenleg is zajlik, de mint állítják, folyamatosan karbantartott betegellátó helyiségeket biztosítanak. Azt is írták, hogy utoljára csütörtök reggel viziteltek, de bogarakat és koszt nem találtak.

Az RTL Híradó azt is megkérdezte, hogy miért nem a büszkén bemutatott járványkórházban ápolják a koronavírusos betegeket.

Azt válaszolták, hogy azt a kórházat a járvány dinamikájának megfelelően az adott időpontban miniszteri utasításra fogják megnyitni.

Mióta elkezdődött a koronavírus-járvány a kormány folyamatosan különböző felszereléseket vásárol Kínától drágán. Ezekből feleslegesen nagy mennyiséget halmoztak fel. Nyilván azért, mert ami sokba kerül, abból sokat lehet lopni. Az ápolók, orvosok fizetését viszont emelik, így nem lesz majd ember, aki a lélegeztetőgépeket üzemeltesse.

(444 nyomán)

(a kiemelt kép korábbi felvétel)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.23

Élőben jelentkezünk az október 23-i megmozdulásokról

Több helyszínről is élőben jelentkezünk Facebook-oldalunkon. Itt is követhető.

  • 2020.10.23

Október 23. jelkép! - üzenték az egységes demokratikus erők

1956 üzenete sajnos egyre aktuálisabb az Orbán uralta Magyarországon. Szerencsére az ellenzék meghallotta ezt az üzenetet és összefogva küzdenek a zsarnok ellen.

  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.