Pintér kirúgatta a nemzetbiztonsági főnököt, a Kaleta-ügy lehet a háttérben?

Pintér kirúgatta a nemzetbiztonsági főnököt, a Kaleta-ügy lehet a háttérben?

Azóta, hogy 2019 őszén Orbán és Pintér is dicsérték a szolgálatok munkáját, csak egy olyan ügyről tudni, ahol minden bizonnyal hibáztak: a fideszes pedofil Kaleta Gábor ügye.

Szeptember 15-től nem Kiss Zoltán vezeti az Alkotmányvédelmi Hivatalt - vette észre a Népszava a megjelent kormányhatározatban. A Közlönyben az áll, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára váltotta le az Alkotmányvédelmi Hivatal, vagyis a polgári titkosszolgálat vezetőjét. Kiss 2015. óta volt az intézmény főigazgatója.

A fideszes pedofil ügye állhat a háttérben?

2019-ben mind Orbán Viktor kormányfő, mind a szolgálatokért politikailag felelős vezető, Pintér Sándor elégedetten nyilatkozott a szolgálatok munkájáról. Kiss Zoltán leváltásának okáról egy szót sem közöltek, vagyis nem tudni, miért rúgták ki a polgári titkosszolgálat első emberét. Mindenesetre azóta, hogy 2019 őszén elismeréssel szóltak az AH tevékenységéről, egy olyan ügyről lehet tudni, ahol a szolgálatok valószínűleg hibáztak.

Kaleta Gáborról az AH-nak tudni kellett volna, hogy pedofil

Nem véletlen, hogy az egykori nagykövet, a fideszes Kaleta Gábor pedofilügyét addig titkolta a Fidesz államszervezete, ameddig csak lehetett. Valószínűleg a nyilvánosság teljes kizárásával intézték volna az egészet, ha az akkor még szabad Index ki nem deríti és meg nem írja, hogy a fideszes perui követ számítógépén több ezer gyermekmolesztálást ábrázoló felvételt talált az Interpol.

A szolgálatok hibázhattak?

A nemzetbiztonsági szolgálatok feladata "hogy felderítse és elhárítsa hazánk területi egységét, függetlenségét, demokratikus berendezkedését, politikai és gazdasági érdekeit sértő cselekményeket." Nos, ha egy magyar nagykövet egy nemzetközi pedofilhálózat tagjává válik, az nemcsak undorító bűn, hanem nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelen, hiszen az ilyen ember könnyen zsarolható és sokkal jobban ki van téve hekkerek támadásainak is.

Az MSZP már februárban felvetette a szolgálatok felelősségét

Mesterházy Attila, a külügyi bizottság szocialista tagja szerint nagyobb botrányról van szó, mint a szexuális aberráció vétke - írtuk februárban. Mesterházy akkor azt mondta, nemzetbiztonsági szempontból súlyosan aggályos, ha Kaleta Gábor a Külügyminisztérium tulajdonában lévő, hivatali számítógépén tárolta a kiskorúakat ábrázoló pornográf tartalmakat. Ezeknek a számítógépeknek a tartalmát ugyanis a magyar titkosszolgálatok hivatalból ellenőrzik, hogy megelőzhető legyen az államtitkokkal és más minősített adatokkal való visszaélés. Ennek ellenére - a jelek szerint - hosszú ideig senkinek nem tűnt fel a mocskos gyűjtemény. Mesterházy szerint rendkívül furcsa, hogy a nemzetbiztonsági átvilágítás során sem derült fény a fideszes külügyes pedofil hajlamaira, hiszen az ilyesmi nem rövid idő alatt üti fel a fejét. Szerinte évekkel ezelőtt már kellett lennie előzményeknek, amik erre az undorító bűncselekményre utaltak, csak az illetékes szakszolgálatok hanyag módon nem figyeltek fel rá. Ilyen alapon az sem tűnt volna föl nekik, ha Kaleta Gábor államtitkokkal üzletel.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.23

Élőben jelentkezünk az október 23-i megmozdulásokról

Több helyszínről is élőben jelentkezünk Facebook-oldalunkon. Itt is követhető.

  • 2020.10.23

Október 23. jelkép! - üzenték az egységes demokratikus erők

1956 üzenete sajnos egyre aktuálisabb az Orbán uralta Magyarországon. Szerencsére az ellenzék meghallotta ezt az üzenetet és összefogva küzdenek a zsarnok ellen.

  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.