Szigetszentmiklóson 5 szuper lakást lehetne venni Matolcsy új festményeiből

Szigetszentmiklóson 5 szuper lakást lehetne venni Matolcsy új festményeiből

Miközben a magyarok többsége nem tud évtizedekre vállalt hitel nélkül lakást venni, Matolcsy György százmilliókat szór el ilyen-olyan műkincsek vásárlására. De vajon miért?

Matolcsy György a fideszes unortodox jegybankelnök idén már nem először pazarol közpénzmilliókat a nemzeti bank működése szempontjából teljesen felesleges műalkotásokra. Korábban szobrokat vett inkább, de most festményekre váltott - írta meg a Népszava.

18 darab festményt vásárolt összesen 150 millió forintért, tehát festményenként több, mint 8 millióért.

- derül ki az EU-s közbeszerzési értesítőből.

Számításaink szerint ebből az összegből 5 kiváló lakást lehetne vásárolni Szigetszentmiklóson. A legtöbb magyar család, ha tud is lakást venni, évtizedeken át kell fizetnie a hitel törlesztőrészleteit a bankoknak. Miközben mi a ezért gürizünk, a fideszes urak túlárazott és ízléstelen festményeket vesznek a tőlünk beszedett (vagy elsíbolt) pénzből.

 

Ez a 150 millió egyébként eltörpül ahhoz a 667 millió forinthoz képest, amit néhány szoborra költött.

Ja, igen, később vett még párat 326 millióból

Így a nagy számmisztikus idén összesen már 1 milliárd 143 millió forintunkat szórta el műtárgyakra. Fel sem lehet fogni! Ez akkor is hatalmas összeg, ha pont Matolcsy és párttársai miatt  annak a bizonyos brekegő kétéltűnek az alsó fertályáig sem ér fel a forint. 

 

Matolcsy kispályás a gazdájához képest. Orbán a festmények árának százszorosával kedveskedett a kirgiz diktátornak. Számoljuk csak ki hány családnak jutna lakás abból a 15 milliárdból!

Ajánlott cikk:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.23

Élőben jelentkezünk az október 23-i megmozdulásokról

Több helyszínről is élőben jelentkezünk Facebook-oldalunkon. Itt is követhető.

  • 2020.10.23

Október 23. jelkép! - üzenték az egységes demokratikus erők

1956 üzenete sajnos egyre aktuálisabb az Orbán uralta Magyarországon. Szerencsére az ellenzék meghallotta ezt az üzenetet és összefogva küzdenek a zsarnok ellen.

  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.