Nagy János maga intézkedik a szigetszentmiklósi áramkimaradások ügyében

Nagy János maga intézkedik a szigetszentmiklósi áramkimaradások ügyében

Nagy János polgármester írásbeli tájékoztatást kért és kapott az ELMŰ-től a Szigetszentmiklóson gyakorivá vált áramkimaradások miatt.

Mint ismert, az elmúlt időszakban rengetegszer voltak áramkimaradások a város több részén. A lakosság jogosan várja el a városvezetéstől, hogy biztosítsa a közszolgáltatásokat. Nagy János polgármesterként pontosan tudja ezt, ezért is fordult közvetlenül az áramszolgáltatóhoz, firtatva az üzemzavarok okát.

A polgármester levelére Béres József, az ELMŰ igazgatósági tagja válaszolt. Közölte: sok elsősorban az elburjánzott növényzetre vezethető vissza a probléma. Az áramszolgáltató vezetője szerint a munkák felmérése megtörtént, azok ütemezése folyamatban van, a gallyazást a munkatársaik haladéktalanul elkezdik, mégpedig a legproblémásabb helyeken.

Béres azt is közölte, hogy ezen túl további vizsgálatokat is elvégez az ELMŰ az alacsony feszültségre vonatkozó panaszok kivizsgálása érdekében. Ehhez a szolgáltató regiszteres mérőket helyez fel kisfeszültségű hálózatok kritikus pontjaira. Így hosszabb idejű méréssel, megbízható adatgyűjtést tudnak végezni, hogy feltárják a probléma minden okát. 

Az áramkimaradások sok gondot okoznak Szigetszentmiklóson, augusztus 18-án például a Tököli-Csokonai út kereszteződésében volt a nagy esőzéssel összefüggő áramszünet, ami miatt viszont a vízátemelő sem működött.

Mint az az RTL Híradó riportjából is kiderül, a probléma 4 települést érint, ezért Halásztelek, Szigethalom, Tököl és Szigetszentmiklós polgármesterei az ELMŰ vezetéséhez fordultak az ügy megoldása érdekében. Nagy János a televíziónak úgy nyilatkozott:

Nagyon jó a rezsicsökkentés Magyarországon, de úgy gondolom, a hálózatfejlesztésre is szánni kell időt és pénzt. Én remélem, hogy elindul ez a folyamat.

Boross Norbert, az ELMŰ szóvivője szerint a károk miatt továbbra is a szolgáltató ügyfélszolgálatát kell keresni, a hiba javításán pedig már dolgoznak a közműcég munkatársai.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Szépen halad programja megvalósításával Nagy János

Egy év alatt nem lehet mindent megoldani, de nagyot léptünk előre, például az esővízzel kapcsolatos problémák jelentős részét megoldottuk és ezt a munkát folytatjuk - mondta el Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János.

  • 2020.10.22

Elkészült a felújítás: ma adják át a 3-as metró déli szakaszát

Jó hír érkezett a tömegközlekedők számára, csütörtöktől használhatjuk a M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát.

  • 2020.10.21

Végre rendezik a Bucka-tó környékét Szigetszentmiklóson

Parkosítják a Bucka-tó környékét a rekultiváció után, ezzel évtizedes adósságot törleszt Szigetszentmiklós - derült ki a heti polgármesteri online fogadóórán.